Att vara vänner...

Det är inte alltid lätt och helt okomplicerat att ha vänner, men ju äldre man blir ju bättre blir det, iaf vad jag har märkt =P

Jag funderar mycket på relationer och hur vissa människor kommer in i ens liv, men försvinner lika fort, medans andra kommer in och blir till en livslång relation..... Det finns ju även relationer som kommer och går i ens liv och i olika perioder så möts man och det är som att man aldrig varit ifrån varandra och allt känns helt som om det var igår man sågs!

Internet har öppnat upp många vägar för att skapa sig vänskap och jag är så glad att jag får vara med om detta <3

Jag har mött så otroligt många underbara människor och trots att man aldrig mötts i det verkliga livet så är det ändå som att man har känt varandra precis hur länge som helst...

Man ska vårda sin vänskap med sina vänner och det man ger det får man tillbaka ♥

Ny spännande vecka!

Det känns som jag har massor att göra fast jag egentligen inte har det, vad jag tror iaf =S

Jag har minne som är mer än dåligt och måste skriva upp allt och ändå så kommer jag inte ihåg det... Nu har jag börja sätta larm i mobilen under kalendern som påminner mig, gärna redan 2 dgr innan jag ska göra något för annars så försvinner det lika fort som jag skrivit upp det, hi.

Idag blir det iaf BVC kl 10.00. Ska bli spännande och se vad min 10 månaders bebis väger.

Imorgon ska jag skjutsa in Moa till Hud och Friskvårdsverkstan för "makeupkurs" som hon fick av Erika, Danne och Janne i födelsedagspresent.

På torsdag kl 11.00 har jag naprapaten inbokad och jag hoppas verkligen att hon kan då, sist fick hon migrän!

Där emellan så är det massor jag skulle vilja hinna, men vi får se vad som hittas på! Motion ska in på schemat iaf och redan ikväll blir det iaf minst en promenad!

Nu blir det frukost <3


Bilder =)



Sååå gosigt glad!



Karl åker grävare med pappa för första gången och sååååå glad över det <3



Mammas gosiga lillskrutta <3



Puss på dig lillebror, haha.


♥♥♥ Morsdag ♥♥♥

Har haft en otroligt härlig dag, från morgon till kväll!

Jag blev uppvaktad av mina barn och fick så mycket fina presenter ♥ Moa hade tecknat av ett foto med henne och Karl, underbart vacker, sen fick jag en lott, ett jääääättefint halsband och presentkort på en valfri behandling ♥♥♥

♥♥♥ Tack älskade familj! ♥♥♥

Ätit massor av god mat, nästan så man spricker, tur jag har rört på mig massor idag ♥

Om ni kommer i närheten av Sala så vill jag rekommendera er att gå och äta på restaurangen Måns Ols som ligger in till vattnet och det är så otroligt vackert där och sen är maten underbart god!

Nu blir det att ladda inför veckan som kommer, börjar med att åka till Västerås och bvc för Karls vägning, ska bli spännande och se om han klivit över 10 kg sträcket och hur lång han blivit =D Han äter ju som en häst, hi!

På återseende!


Gud vare med oss!

Nej troende är jag inte, men man börjar ju fundera hur solen kan skina de dagar då regn verkligen hade varit mer än katastrof! ;-)

Idag ska vi ha städdag hemma hos svägerskan, som jag berättat tidigare, och hur roligt hade det varit med hällregn när man ska kratta, trimma, plocka undan saker om det regnat <3 Nu får vi iaf en strålande underbar dag!!

Idag blir det även morsdagsfirande och jag väntar med spänning på vad Moa ska ge mig. Hon har längtat hela veckan efter att få ge mig det hon köpt och frågat mig så många gånger om jag tror att jag blir glad så nu är jag spänd på vad hon tänkt ut till sin älskade mamma!
Oavsett vad det blir så kommer jag bli glad Moa, det är ju tanken som räknas!

Nu blir det lite motion före städningen, så på återseende!


Ha en underbar dag alla mammor!


Today..

Idag har vi haft en mysig dag hemma hos familjen Röstvall. Jätteroligt och se dom och få umgås lite. Jenny bjöd på en jättegod Tacopaj, mums!

Nu har jag varit ute och gått stavgång med svägerskan i 35 minuter! Skönt och härligt att få röra lite på sig!

Imorgon blir det städning ute på deras gård inför 30-års festen och sen blir det middag på Måns Ols, underbart härligt och jag älskar traditioner ;-D

Blir att äta en kalorisnål lunch imorgon om jag ska kunna äta både förrätt, varmrätt och efterrätt, huuu .... bara hoppas det går hyfsat ;-P

Glad att jag iaf fortsatt håller mitt sunda leverne och jag känner hur hela jag sprudlar! ♥

Jonna sover hos farfar i natt och Karl lilla prinsen sover redan i sin säng! Hoppas jag och maken får en härligt låååång god natts sömn!


Morning has broken...

Igår hade vi en jättetrevlig kväll med goa kompisars sällskap! Jättekul att ha någon att umgås med familjevis, vilket vi inte är sååå väldigt bortskämda med =))

Barnen lekte och hade jätteroligt och Karin fångade när de ALLA fyra små satt i en ring på Stellas rum och lekte, det var K Ä R L E K i mammas hjärta då!

Vi fick sovmorgon här i huset igår, iofs la barnen sent, men underbart var det iaf... Karl sov till typ halv åtta, tjohoo!

Idag blir en tripp till Sura och hälsa på goa Jenny med familj! Hon och Hanna har varit till Kreta så det ska bli kul och pratas vid! Känns som evigheter sen ;-)

På em/kvällen blir det pyssel för maken och jag ska se om barnen vill vara ute i husvagnen som jag vill städa ur. <3

Nu är det fredagsmys..

Snart ska vi skjutsa tjejerna till Västerås, men först ska vi få hem våran husvagn, hi!

Det är en gammal husvagn från 1974, men uppfräschad och den duger gott för vårt ändamål =D Ska bli mysigt hur som =)

Sen efter att tjejerna lämnats av så drar vi mot familjen Andersson och där ska vi ha fredagsmys med familjerna! Taco står på menyn <3 Ska bli supermysigt och jättekul!

Klippte gräsmattan idag, 130 min tog det, så idag låter jag stavarna vila! Känner mig helt stum i benen ;-)

Härliga fredag!

Nyss vaknat, fick sovmorgon av min älskade make!

Vädret ser okej ut OM det är på väg att dra bort allt gråa som finns runt solen, men det vet ju inte jag som inte varit uppe med tuppen ;-)

Idag ska jag klippa gräset, så jag hoppas att den blåa himlen är på väg att bli ännu mer blå <3

Frukosttajm här!

Duktiga jag!

Idag kan jag faktiskt klappa mig på axeln! Jag har ätit bra och jag har motionerat stavgång i 43 minuter =P

Min underbara dotter Moa följde med mig och jag är så glad för det! Går mycket bättre, fortare och längre när jag har sällskap =D

Till kvällsmat blev det en god grillbit och sallad, mums! Det är verkligen sommar när man får grilla <3

Imorgon blir det en lugn dag med gräsklippning på listan och skjutsa tjejerna till Västerås och sen bär det av hemåt till underbara Karin med familj på tacomys! Det är en riktig fredag det ♥

Party party

Snart så ska svägerskan ha sin 30 års fest och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig... Hämtade ut ett paket från HM idag och jag trodde att det var min tunika som jag beställde till just festen, men tji fick jag =S Den var tydligen restad så jag fick ett par vita jeansleggings som var skitfula så dom blir det att returnera =/

Jag vill ha något som sitter snyggt på mig, något som är så där lagomt sexigt och något som får mig att bli en puma, haha! Jag har en skjorttunika som jag hade på dopet... bilden som jag bjöd mig själv på..... och sen har jag köpt en svart klänning... Hade urringningen varit djupare så hade det blivit en sexig klänning, men nu är det mer en klänning rätt och slätt!

Jag som hade hoppats att hitta just DET.... Så sällan man är på fest numera så då vill man ju vara ännu snyggare, haha!

Blir att leta vidare.... Karin, vill du följa med mig till Västerås?? =P

Äntligen torsdag..

Vädret ser så där lurigt ut..... sol bakom lite dis och med den kylan som varit i luften senaste dagarna så skulle man kunna tro att det är frost ute, men så illa är det inte iaf, haha!

Natten var tung... Karl vakna 00.00 första gången, Jonna kl 01.30 och sen vakna Karl 03.00 igen, då var jag så där lagomt trött att jag nästan inte visste vad jag höll på med, haha, men sen sov lilla skroten till kl 06,23 vilket egentligen är super, men idag var jag trött när jag hörde hans lilla stämma!

Får se vad dagen har att erbjuda... Ska iaf försts fixa "frukost" åt mina små guldkorn, vällingen är uppslukad redan <3

☀ Mitt nya liv ☀

Jag är såååå duktig på att misshandla mig själv, men idag har jag med hjälp av goa underbara Jenny satt ner foten och nu j-lar ska jag börja om!
Varför göra saker man mår dåligt över när man kan göra saker man mår bra av istället?

Nu sitter jag i soffan efter att ha varit ute och gått i 35 min stavgång med svägerskan! Bra avslut på en dag som började mindre bra, tack Jenny!


Hanna Hedlund is the shit!

Hon har varit med i programmet Förkväll ikväll och pratat om en föreställning som hon gör tillsammans med Christoffer Wollter....

Hon berättade hur ensam hon kände sig under sin mammaledighet och hennes dagböcker bland annat är till grund för föreställningen.

Hon är så himlans bra, kände så väl igen mig i hennes beskrivning om all hets som är i samhället med vem som först går ner i vikt etc etc...

"Är jag en MILF nu eller?" heter föreställningen.

http://www.hannahedlund.se/nyheter/milf?stat=1

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor....

Snart är det skolavslutning för mina stora tjejer och Moa tar stora klivet ut ur grundskolan och in i en ny era!

Jag kommer gråta ihjäl mig på skolavslutningen..... Dels älskar jag skolavslutningar, så vackert med alla uppklädda barn... fina sånger och att få vara i kyrkan med den underbara akustik, men så är jag ju blödigare än blödigast...<3

Moa ska sjunga och jag kommer vara en mycket stolt mamma.... Undra bara om hon kommer kunna hålla tårarna borta själv?!


❀ Lycka ❀

Idag känner jag mig så glad och lycklig över min familj! Jag har verkligen fått en alldeles egen underbar familj och även gift in mig i en underbar och omtänksam familj! Så glad att mina barn har så många fina människor i deras liv! ♥

Underbar dag ♥ Bara lillprins som inte fanns då ♥


Bjuder på mig själv...



Jag är en tjej som aldrig fastnar på bild, men ska bjuda på en bild som min dotter Moa tog i smyg =P

Det är full fart i köket för att fixa inför Karls dop, därav handduken i handen <3

Tiden är en bristvara...

Det är sjukt så lite tid man kan ha till vissa saker ibland och det trots att man är mammaledig!

Igår var iaf en dag utan dator i stort sett och med massor av mys med bästa Karin!

Vi åkte in på Lady´s night och kollade runt i butikerna och jag provade massor av kläder, men föll bara för en klänning som fick följa med hem. En svart, vilket inte är så konstigt för jag tror nog att jag har mest svarta kläder i min garderob =S

Sen var vi in på Kicks och fick lite prover där och jag köpte hemma vax... får se hur det går att vaxa benen hemma! Min älskade Sophie har ju gått på mammaledighet så nu får jag vänta ett bra tag innan jag kan gå till henne. Turligt nog så har jag knappt nå hår på benen så jag tror det ska gå bra =P

Idag blir nog en lugn dag.... Karin kommer ev hit och jag ska försöka sitta i solen en stund har jag tänkt. Måste få lite mer färg på mig innan svägerskans 30 års fest =P

Härliga tisdag :)

Om gårdagens natt var hemsk så var nog morgonen idag än värre ;-)

Fick iaf en god sovmorgon och Karl som typ alltid vaknar tidigt vaknade kl 07.20, helt otroligt, men morgonen blev lite småstressig ist =P

Men dag blev underbart mysig dag iaf! Karin plockade ihop en massa klänningar och toppar som jag provade och en av alla jag provade blev jag helnöjd med =)

Sen blev det lite mer shopp... Vi följde med Erika till Iis och där hittade hon en skitfin klänning till sin 30-års fest. Karin våran personal shopper är super att ha med ;-)

Sen åt vi lunch i Gallerian och sen blev det en tripp till Wasons och Örnflos tobak för te-inköp =)

Nu har vi ätit fruktsallad och haft mys hemma här!


Överraskningarnas man!

Idag kom min älskade make hem hela 1 ½ timme tidigare mot många andra kvällar senaste månaderna! Underbart härligt och sååååå härligt! Bara det att Jonna kan komma i säng i hyfsad tid är ännu mer guld värt!

Imorgon kväll ska jag och bästa Karin på Lady´s night i Sala Gallerian! Jag tror att även grannen Anna ska följa med. Ska bli hur mysigt som helst att komma hemifrån utan barn och bara njuuuuta! Tänk att få prata, fika, bara vara utan att torka nån liten snorig näsa eller springa på toaletten eller byta blöja =P

Vet inte när jag var själv senast, ska iaf bli underbart härligt och det kan jag göra bara för att underbara svärmor är barnvakt och maken ska sluta lite tidigare imorgon. PUUUUUSSS

Levande begravd...

Så känner jag mig just nu. Fy bubblan vilken jobbig dag det blev idag!

Karl är nu mer än trött, men jag kan inte lägga honom förrän om 30 min och nu har jag gjort allt som tänkas kan för att få honom glad, men han vill inget.... jo sova då! Dumma mamma, men jag vill inte behöva gå upp vid 5 imorgon =(

Snart kommer maken hem iaf <3

Duktiga lillprins!

Nu ser man hur tuffare och tuffare Karl blir. Han stod vid soffan och släppte taget och gick mot Jonna. Visserligen bara 5 steg sen ramla han framför henne, men bara att han gör det är ju såååå bra! Känns skönt att veta att han går när han börjar dagis och att han kommer gå ordentligt när han snön kommer! <3

Mammas lilla underbara prins, mmm!


När små blir stora..

Nu har jag skjutsat Moa till sin blivande skola och jag måste säga att jag fick tårar i ögonen när jag släppt av mig. Min lilla tjej har blivit såååå stor och snart flyr hon hemmet. Om 3 månader flyttar hon till Västerås och jag kommer få se henne, förhoppningsvis, varannan helg bara.  Å N G E S T med stora bokstäver =´(

Visst är det livets gång, men nu ångrar jag nästan att vi flyttade ut på landet.... Hade vi bott i stan hade hon bott hemma iaf 3 år till.............

Nu ska jag leka med min minsta iaf.... som kommer bo hemma i minst 15 år till! <3

Underbara måndag eller not!

Hinner inte skriva, ska skjutsa Moa till Västerås och på hennes förtest på gymnasie programmet hon valt!

Natten var helvetisk och den vill jag helst sudda ut!

NU måste vi dra!

♥ Mammas lilla prins ♥

Idag har Karl gjort stora framsteg i sin utveckling =)

Han tog först 8 steg mellan mig och Johan efter att ha gått några steg när han släppte taget om sin leksakspis.

Sen när vi var hemma hos farmor så höll jag i en napp som Karl ville ha så då gick han från Johan till mig hela 14 steg! WOW säger vi bara!

Hoppas han börjar komma på att det är roligt att gå, så han får till snitsen snart! Tror han kommer bli ännu gladare, om möjligt, när han kan röra sig mer fritt ♥

Söndagsångest...

Nu är vi mätta i magen efter en utomordentligt god middag hos svärmor!

Nu håller vi på och röjer upp i hemmet så det är fiiiiint när måndagen börjar. Älskar att ha hemmet städat och klart då, eftersom jag är själv med alla mina barn i stort sett fram till helgen och det enda jag kan göra då är att försöka hålla hemmet i schack och det är inte det lättaste ;-) Antar att om jag inte satt en minut på dagen så kanske det skulle vara lite lättare, men då tror jag nog att jag stupar innan maken hinner komma hem =P

Snart blir det soffhäng iaf, men först ska det städas lite....

Hur ofta städar ni?? Då syftar jag på dammsuger, torkar golven och städar toaletten?

Här blir det iaf dammsuget minst 1 ggr i veckan och golven torkar jag gärna minst 2 ggr, men oftast blir det bara 1 ggr. Toaletten städas minst 2 ggr i veckan och ibland både 3 och 4 ggr....

Sopar av golven gör jag dock varje dag..... säkert minst 2 ggr om dagen =/

Smoothies...

Förstår inte varför jag inte brukar göra det oftare egentligen. Så enkelt och så otroligt gott!

Nu gjorde jag iofs inte nån lätt variant eftersom jag hade i glass och mellanmjölk, men man kan ju göra den lättare genom att använda vaniljyoghurt och bär =))

Nu blir det soffan en stund medans de små vilar och sen bär det av hem till svärmor!

Puss och hej!


Jonna busfrö =)

Jag skulle nog kunna skriva en hel uppsats om mina två små buskottar!

Jonna är en otroligt företagsam liten tjej och hennes bror verkar komma tätt bakom henne ;-) I morse så satt jag och Jonna och tittade på lite bilder i min mobil och hon ville titta själv, vilket hon så klart fick. Såg att hon satt och bläddra så fint och rätt som det är när jag sitter och surfar på facebook så ser jag att en av bilderna i mobilen ligger så fint upplagd på min sida, haha. Ja vad ska man säga om den lilla fröken som redan som 1 åring lyckades ringa till farmor och pappa, trots att dom inte fanns som tidigare uppringda, haha. Sms har hon också lyckats få iväg till sin pappa, dock tomma =P

En gång så fick jag ett sms av min pappa där han skrev "Vad då??" Jag fattade ingenting och gick då in i "skickade" för att se om det var nått gammalt sms han svarat på, men då hade Jonna lyckats skicka sms till honom med orden "E1848", haha.

Nu är busfröet på väg och hämta sin storebror och minsta sover gott på altanen <3

Rainy sunday..

Hade hoppats på ännu en ljuvligt varm dag med familjen, men idag regnar det och så regnar det lite till! Ser tungt ut att det ska hinna ljusna upp, men man ska aldrig säga aldrig! <3

Söndagar är ingen bra dag för mig.... Jag blir så deppig när jag vet att det är fyra låååånga ensamma dagar framför mig och allt slit som det med för...

Jag tror nog att hade jag varit ensamstående så hade jag nog haft det lättare i tanken, än att veta att man "alltid" är själv så mycket och aldrig egentligen har nån egen tid över huvud taget.

Iofs var jag ensam när jag klippte gräset, vilket var jätteskönt, men man vet ju att barnen finns i närheten så helt själv är man ju ändå inte..

Idag kommer Robin och hälsar på och på eftermiddagen så ska vi till farmor och hälsa på. Hon ska bjuda på middag = lyx =)

Nu ska här roas små barn!

Shoppingdag idag...

Trots det vackra vädret så åkte vi in till Västerås en sväng och shopping stod på listan!

Började med att köpa ett par sandaler, "romerska" till mig och ett par Hello Kitty till Jonna. Hade tänkt köpa till Karl, men hittade inga som satt bra på hans knubbiga fötter och sen ville jag att Johan skulle kosta på sig ett par, men vad är snygga sommarskor på en kille??? Jag hatar såna där "sandaler" med kardborreremmar på killar... men i övrigt så fanns det inga andra så han blev utan =)

Ikea kom som nästa anhalt och där blev det mest shopping till svägerskans 30 års fest, papptallrikar, fyrkantiga, riktigt snygga och lite annat smått och gott och även lunch... Bra lunch med mjölkallergisk barn!

På Bahaus blev det matta till altanen, grå. Kommer bli suuuuupersnyggt! Dock hittade jag inga lamellgardiner som skulle passa plånboken! =/

Ica Maxi nästa och apoteket... mindre roliga utgifter, men absolut nödvändiga =))

Sen blev det lite mer gräsklippning när jag kom hem.......... men med andra skor än gummistövlar... Mina fötter är full av blåsor, men vad hade man väntat egentligen när man var barfota i dom =((((((

Nu väntar det grillning på inglasade altanen, gott att driccka och trevligt sällskap! Bästa svägerskan kommer över <3

Vilken härlig dag, baapappaba

...man blir härligt glad ;-)

Så himlans härligt ute. Solen skiner, fåglarna kvittar och hela familjen är ledig! Me like alot!

Nu har vi ätit frukost ute på altanen med lilla familjen Wassberg, såååå underbart och den var mycket godare än vardagsmornar =P

Nu blir det kaffe på altanen för familjen + farfar och sen blir det gräsklippning för hela slanten!

Jag ska ut och få färg på mig, så jag tar gågräsklipparen och åkgräsklipparen får stå kvar i garaget... Tror nog att det är runt 3000 - 3500 kvm gräsmatta att klippa ;-)

Nu är det fredagsmys....

Äntligen helg och vi har grillat och druckit gott! Barnen nybadade och fått hoppa i säng.... Så nu är det soffhäng för hela slanten. Jonna sitter och tuggar russin, hennes fredagsmysgodis <3

Ha en underbar kväll alla goa!

Då var det klart..

Börjar jobba 50 % 6 september 2010, oooooh det känns i magen =)

4 dagar i veckan blir det och en kväll till 18.15 av dessa = att Johan måste hämta och den dagen, om det inte går att lösa med farmor och farfar =/ Värst är väl att komma hem lagomt tills barnen har lagt sig, men det får gå det med.

Ska bli spännande med nya arbetsuppgifter och det ser jag verkligen fram emot!

Nu blir det att försöka njuta av sommaren 2010 först!

Jobb ....

Nu har jag mailat chefen om när jag ska börja jobba =S

Känns både bra och dåligt. Bra att få träffa andra vuxna och komma hemifrån lite, men dåligt, att om jag har lite tid för mig själv idag, så lär det bli än mindre då. Hämta, lämna på dagis, allt resande fram och tillbaka och på det sköta hus och hem, laga mat etc....

6 september börjar allvaret iaf!

Vernissage 2010-05-20





En stolt Jonna ska visa upp sina konstverk på dagis ♥

 




Jonnas konstverk med röda "lappen"





Jonnas utemålning våren 2010.


Efteråt fikade vi i det underbara vädret! Tyvärr var det väääldigt mycket mygg!

 

 

Lillprins tuggar smörgåsrån medans vi andra... äter bullar ♥

 

I väntan på fikat =)


God morgon!

Oj oj vad det har åskat och blixtrat i natt! När barnen för en gångs skull sover så dundrar åskan för fulla muggar. Så himlans typiskt =) Börjar nästan tro att någon inte vill att jag ska få sova en hel natt ;-)

Idag kom regnet som dom för spått och jag hade hoppats att de skulle ha fel som vanligt, men det verkar bara som att det är fel när det ska vankas sol =)

Blir iaf en jättelugn dag idag! Känner mig rätt trött och slut.

Jonna ville att jag skulle ringa till dagis och säga att hon skulle komma idag, hi. Hon älskar verkligen dagis och det känns himlans bra, då behöver jag inte oroa mig när jag ska börja jobba igen. Hoppas att Karl kommer tycka om det lika mycket bara.

Igår på vernissaget så var han ute med dagisfröknarna när jag hjälpte till och skar upp grönsaker till dippen och han såg ut att stortrivas <3


Examensklänningar....

Ojoj vad de kan ställa till det =)

Jag och Matilda har absolut inte samma tycke när det gäller en examens klänning. För mig är det en söt, fin klänning i något ljust härligt material, men för Matilda är det gärna en sexig klänning i svart eller leopardmönstrad =O

Så läget är just nu: INGEN examensklänning att beställa och en svår nöt att knäcka ;-)


Lugn och ro..

Blidde inget besök hos naprapaten =( Hon ringde och berättade att hon åkt på migrän och var tvungen att avboka. Fick dock en ny tid den 3 juni, så jag hoppas att den blir av iaf!

Det är underbart härligt varmt ute, men Karl nöjer sig inte i vagnen så vi får hålla oss inomhus. Han svettas kopiösa mängder och jag får inte i honom någon vätska..... och då menar jag typ vatten. Välling äter han ju morgon och kväll, men såna här dagar så skulle han nog behöva få i sig mer av annat också.

Svårt med kläder också när han blir så himla varm i allt... T-shirt och shorts vill man ju inte ha honom i solen med .. Hmm svår nöt att knäcka, men jag är iaf glad åt vädret! =)

Nu luktar det inte gott här... tjing ;-)

Bloggeliblogg

Det är riktigt underbart härligt ute... Liiite disigt, men kanon varmt! En riktig sommardag känns det som med 20 grader i skuggan kl 9, lovely!

Blir en lugn hemma dag på fm. Klockan 13.00 åker jag till en naprapat som jag hoppas kan hjälpa mig med min hemska foglossning! Blir galen snart på att inte kunna röra mig obegränsat och känna mig som 85 år =/

Sen hem och mata lillprins för att bege oss till vernissage på dagis ♥ Ska bli jätteroligt och se vad de små har åstadkommit! Måste fixa lite kontanter också, så jag kan köpa lite också =)

Nu blir det snart lite mys i solen när lillprins har somnat!

Jonna bus.. :)

Jonna älskar att vara ute och "smiter" gärna ut så fort hon kan och lättaste skorna att få på sig är ju så klart stövlarna ;-)
 
Igår smet hon ut nakenfis med gummistövlar på sig, haha!




♥ Mina älskade barn ♥

Skattar mig så lycklig som har så många underbara barn ♥



♥ Matilda ♥



 ♥ Jonna ♥

 ♥ Moa ♥

 



♥ Karl ♥

 


Kritiska timmen / timmarna!

Goa underbart härliga Karin ringde och frågade på eftermiddagen vad vi höll på med! Hennes barn visade en av de sämre sidorna och hon tänkte om de kanske skulle bli gladare av att komma över.... Mina är inte heller så där ljuvliga som man kan önska en eftermiddag, så för mig var det bara pooositivt att dom kommer och oj vilka många goa skratt vi fick åt våra buskottar som efter en stund blev nakenfiser, haha!

Karl han sprang och skjutsade sin ihopfällda sittvagn fram och tillbaka och vi fick oss några goa skratt, haha!

Stella hade sååååå himla roligt tror jag så hon ville inte åka hem, men efter att ha fått på henne munkjackan och en blöja så hamnade hon i bilen iaf, då passade nakenfisen Jonna på att smita ut. Hon skulle minsann åka traktor hon iförd ENDAST vinterfodrade gummistövlar, haha!

LJUVLIGA barn när dom är som allra bäst tror jag ♥

Nu blir det soffan för hela slanten!

Lilla familjens eftermiddag!

Vi hade en riktigt mysig eftermiddag lilla familjen... Efter att vi ätit lite mellis och lekt lite inne så tog vi en sväng ut på gården och lekte lite. Karl somnade ganska fort och Jonna och jag gungade, hon hoppade studsmatta, åkte rutschekana och mitt i all lek så kom Glassbilen till damens stoooora förtjusning <3

Tyvärr är fröken ett glassfreak så det blev lite gallskrik och tandagnisslan innan hon insåg att det INTE skulle bli glass just då, hi.

Hon fortsatte sin lek på altanen och jag kunde röja undan i köket innan lillprins vaknade! Sköööönt!

Blommor



På bordet <3



På farstukvisten <3

 


Min inglasade altan!

Äntligen Fnulis så har jag fått bilder i datorn på min altan =)

 

 

 

 


5 timmar...

.... kvar tills Karl ska sova för kvällen. Hur sjukt det än låter så längtar jag emellanåt efter den stunden... Enda gången på dagen jag kan få rå mig själv och knappt hinner jag det.

Fick en jättetrevlig fm på kyrkis och en supergod lunch hos Karin efteråt! Lillprins vaknade dock alldeles för tidigt, dygnsur och ff jättetrött så jag tog och åkte hem redan vid 13.00. Hämtade upp en nyvaken Jonna från dagis så nu har vi ätit mellis och när Karl börja tröttna ur så går vi ut och leker en sväng.. För hoppningsvis så sover han en liten stund till, annars blir den här dagen än längre!

Fnulis, hoppas du kan kommentera här snart... Har inte hört att något ska vara fel. Så härligt att få läsa kommentarer ;-)

❀ Onsdag ❀

Mitten i veckan och normalt har vi bara 2 dgr kvar till helg, men inte den här veckan den blir lång!

Är inne i en depp period över att jag och Johan ses alldeles för sällan och vi har noll kvalitétstid! Långa ensamma dagar och även om jag vet att jag inte är ensam över att ha det så, så hjälper det föga..... Det ger mig ju inte mer tid för det!

Nu blir det iaf tidsfördriv med kyrkis och sen efter en tripp till underbara Karin med barn!

Nu ska jag försöka göra mig klar...... hittar inget att ha på mig och ännu tråkigare är det när det lilla man äger inte heller hittas =S

Tur jag ska till Ullared och shoppa kläder till mig och de små ♥

De gråtmildas tid...

Vet inte vad det är med mig..... Tårarna trillar för allt och ingenting och just nu så längtar jag tills maken jobbar närmare vårt hem =/ Jag har honom hemma en liiiten stund om kvällen, men det gör nästan saknaden värre! Så mycket man vill göra, hinna och tiden går bara åt för maken att återhämta sig, äta, duscha och sova! <3

Sen gråter jag nästan en skvätt när min älskade Jonna sitter och sjunger för mig... Hejsan hoppsan falle falle la.... och en visa om nå apor som hoppar i sängen och då ringer mamman doktorn som säger att små apor inte får hoppa i säng, haha!


Äntligen kväller...

;-) Nu börjar det närma sig sängdags för mina älskade små.... Nybadade, nyätna och pyjamasen på ♥

Vi fick en jättetrevlig eftermiddag med Karin och barnen och gott fika! Tack för kolakakorna Karin ;-)

Sen blir det att förbereda morgondagen, avslutning på kyrkis och efter det blir en sväng till Karin och goa barnen!

 

 


Känsliga jag..

Förstår inte riktigt varför jag har så lätt till tårar. Inte för att jag är ledsen utan för att jag blir rörd, hi.

Satt nyss och läste en romantisk meny och tänkte på maken min och blev alldeles tårögd, haha. Tur ingen ser en, måste ju tro att man är så där lagomt knäpp, haha!




Världens finaste make ♥


Solen hittade hit och trängde bort de svarta molnen, så när lillprins sover middag blir det sol för mig! ♥


Jo men visst..

Alla som känner mig vet hur vimsig jag är... lite små disträ och glömsk, men att komma ihåg plånboken när man ska åka och tanka det gör även jag, men det finns ett litet men även i denna historia och det var att jag hade inte mitt bankomatkort I plånboken.... Så där står jag, lagomt strandsatt efter att ha vägrat åka och tanka tidigare och med en lampa som lyst alldeles för länge........... utan bankomatkort och apparaten tar varken kontanter eller andra kort, tjohooo!

Till min räddning så står iaf underbara Pillan, som är på väg in i affären, och räddar min och barnens dag! Hade absolut inte tagit mig hem och tillbaka igen!

Så tack underbara du Pillan, oavsett om du läser det här eller inte, för du får tack på fler ställen ;-)

Jo men god morgon...

Sover sååå hårt om nätterna, men det tar tid innan jag somnar ordentligt. Förstår inte varför... Har ingen koll på om det är full- eller nymåne heller, vilket ofta ställer till det för mig.

Maken är sjuk, men kämpar sig iväg till jobbet ändå... Beundrar hans lojalitet, även om jag tycker det är lite dumdristigt att må så dåligt och ändå bege sig 12,5 mil hemifrån... Tänk om han får feberfrossa eller känner att han inte orkar en minut till, då har han en lååång resa hem själv =(

Solen sken så fint tiiidigt i morse, men nu börjar det mulna på och utsikten från altan ska vi inte prata om (det är grååååsvart), så kanske blir det ytterligare en innedag idag, fast jag gääärna hade sett att jag fick sitta ute i solen igen. Behöver få lite färg på min bleeekfeta kropp ;-)

Nu blir det frukost alldeles strax!


Härliga soffa =)

Äntligen kan jag få slå mig ner och vila lite! Idag har det gått för runt, roligt och underbart <3

En härlig avslutning på kvällen också med en promenad tillsammans med grannen Anna! Roligare att gå när man får sällskap, tack Anna =)

Nu blir det soffhäng och om ett tag sängen... Förstår inte hur sjukt trött man kan vara!

Sov så gott alla goa!

Det spökar...

Jag har inte nämnt i min blogg om att det spökar här hemma.....

Mest har det nog varit för att det är en del av vardagen, men också för att jag vet att mina älskade stora döttrar inte uppskattar det pratet, men jag måste ändå berätta!

För drygt 1 ½ år sedan så vaknade jag en morgon av att någon springer i våran trappa med kängor på sig. Det dundrar hårt och jag tänker att HUR kan Johan vara så högljudd när han vet att vi sover. Lika fort som stegen sprang upp, så sprang det ner... Jonna vaknade till och grät mitt i det och jag låg och väntade på att en dörr skulle öppnas eller att jag iaf skulle höra en bil starta, men helt knäpptyst.

Jonna gnyr lite, men där börjar jag bli lite rädd och fundersam så jag ringer till Johan och viskar fram och undrar vart han är nånstans och när han säger att han är i Västerås 5 mil ifrån mig så blir jag lite svettig. Det var inte han som sprang i trappan och då var ju frågan vara VEM det var... Jag ensam hemma med bara Jonna i sin säng...

Lång historia kort så kom svärfar och tittade om något stod öppet eller upplåst, men så var det inte heller.... Jag kan lova att jag inte somnade om mer den morgonen.

Så torsdags morse så vaknade Karl kl 05.30 och jag gick in och la mig i hans rum. Efter en liten stund så hör jag hur skjutdörrarna till vår altan öppnas och stängs och sen hör jag hur någon går på nedervåningen väääldigt försiktigt... Sen hör jag hur någon tyst går upp för trappan och i min värld så är det Moa eftersom hon är den enda jag känner som kan gå så tyst i trappan... Efter en väldigt kort stund så hör jag hur någon går ner för trappan igen och jag tänker att hon var nog upp och lånade kuddar eller nått ifrån Matildas säng.... Moa hade nämnligen två tjejkompisar som sov över och jag tänkte att det var kanske varmt eller trångt där uppe.
 
När jag sen går upp vid typ 7 så tittar jag in på Matildas rum, men ingenting är rört där och sen när Moa vaknar så frågar jag henne om hon var in på morgonen, men INGEN av tjejerna hade varit in. De hade däremot somnat vid ungefär 05.50 och det kan ha varit ungefär då jag hörde stegen..

Nattis som sov över här har berättat för Moa att hon har en tjej i 18-års åldern hemma hos sig som spökar och frågan är om hon var in till oss......................... Hur som så är jag mer än övertygad om att någon gick här inne och att INGEN som var hemma var uppe vid den tiden.


Det har hörts andra konstiga saker i huset, men jag hinner inte skriva mer, men jag ska avsluta med att igår så satte jag på Karl hans halsband som han fick ifrån mormor och tappade brickan.

Vi har letat över allt, men inte hittat den och jag blev så ledsen och orolig att Karl kanske svalt den...

Igår kväll när vi gick och la oss så sa jag till Johan att kanske spöket har tagit det och i mina tankar så tänkte jag att de kan väl hjälpa oss att hitta det.

Så helt plötsligt för ungefär 30 min sen så ligger helt plötsligt namnbrickan mitt på golvet mellan kaminen, skåpet och mattan.............. HELT SYNLIGT och varifrån det kom det vet jag inte..............


Prins Karl

Lina, nää jag tror inte att det är tänderna som gör honom snorig för han har ju varit så här hela tiden. Inte nån dag som varit bättre än nån annan utan konstant rinnande och jag tycker väl att det borde ge sig lite iaf

Nu har han sovit en stund ute och jag fick lapa sol! Helt makalöst underbart och lite färg på kinderna fick jag med!

Nu ska jag se om det finns något att göra fruktsallad på och en skvätt vaniljkesella, MUMS!


Ljuvliga dag....

Det verkar bli ännu en helt makalöst underbar dag med sol och värme!

Jag lever verkligen för dessa dagar och jag känner hur lyckan / kärleken sprider sig inom mig! ♥

 

Har nu pratat med Lena på bvc som satt upp mig på en telefontid till doktorn angående Karls "förkylning"

Det kan väl ändå inte vara okej att vara toksnorig, genomskinligt, som rinner hela tiden non stop! Jag misstänker pollen, men som Lena sa, så brukar man aldrig märka av det första året, så kanske är det en kombo att pollen retar näsan men att det inte är nån allergi?!

 

Så snart doktorn har ringt ska jag ut i solen och njuta och för hoppningsvis så sover Karl en stund så att jag hinner få lite solstrålar på mig.


God morgon goa vänner!

I morse var jag sååååå trött när Karl vaknade kl 05.43. Har sovit jättehårt i natt, efter att jag väl somnade.

När Jonna vaknade och kom ner för trappan så tittar hon ut och ser att det är dimmigt ute och så säger hon: Vem har gjort det där ♥ Fick mig ett gott skratt =)

Glömde berätta igår att jag satte på Karl ett av hans halsband han fick på dopet, det var från mormor och med texten Karl på en bricka. Igår kväll så upptäckte Johan och Moa att brickan saknades på halsbandet =( Vi har verkligen letat över allt, men vi hittar den inte... Lite rädd att Karl skulle ha ätit upp den, men eftersom jag fotade honom 20 min innan vi upptäckte att den var borta så vet jag att jag borde ha märkt om han hade haft den i munnen....... Hur som så har vi verkligen letat över allt utan resultat =(

 

Idag måste jag ringa till bvc och höra mig för om Karls förkylning eller vad det är för något... Har svårt och tro att man kan vara dyngförkyld i 4 ½ vecka och att det bara rinner ur en...... Hostan sa hon att den kunde sitta i 7 v, så där är det ju 2 ½ vecka kvar och kanske hör det ihop!?!

 

Nu blir det frukosttajm strax =)


Talesätt..

Om talesättet stämmer att man får dom vänner man förtjänar så måste jag vara en väldigt go person som har så många underbara vänner :-D

Känner mig lite depp, men det brukar jag göra på söndagarna + att jag har fått lingonvecka och det är ingen rolig vecka.... Varför måste man ha så mycket hormoner som poppar runt i kroppen och ställer till det!

Efter sen Karl föddes så är jag (om möjligt) än mer gråtmild och känslig! Ser jag en vacker bild så kan jag fälla en tår... Ser jag bilder på mina älskade barn så fäller jag er tår... När Moa sjöng i kyrkan på dopet så fällde jag en tår ;-)

Jag ska försöka övertala Moa att åka med mig till kyrkan och spela in "En sång till friheten", vill att den ska finnas sparad till Karl så han kan få lyssna på det när han blir äldre! ♥

Klockan är kvart över sju och båda barnen sover, vet inte när det hände sist, men underbart skönt är det så nu blir det verkligen soffan till 100 % och kanske en bra film!

 

 

 


Busborgen...



Karl älskade bollarna ♥



Jonna åkte massor av rutschekana ♥




En bild på Robin innan han drog iväg och roade sig för fullt ♥

 



Karl sprang med bilarna för fulla muggar ♥


Jonnas hår




I fredags så klippte Jenny Jonna och det blev ca 10 cm som fick falla för saxen och hon blev sååååå söt ♥

Önskar att jag hade lite bättre bilder på fröken, men hon vill verkligen inte fotas..

Trötta söndag!

Uj vad trött jag är idag, förmodligen är vädret en bidragande orsak, men sen har jag fått tillbaka min huvudvärk och sen har halsen börjat att svida! Söndagssjuka säger maken för han är tydligen likadan..

Nu ska jag lägga över de få bilderna jag fick ifrån festen igår. Jag hoppas att Matilda fick en del fina dopbilder iaf så det finns något minne från den stunden också!

Och regnet det bara öser ner...

Helt otroligt vilka kontraster det kan vara i vädret! Gårdagen som var tagen ur en underbar härlig saga... mot dagens regnrusk!

Hoppas dock att det klarnar upp under dagen! Vi behöver dels klippa gräset, men man blir ju så mycket gladare när solen skiner =))

Lina, angående Moa´s sång så vet jag faktiskt inte. Får höra mig för...... jag hade sååååå gärna velat ha det inspelat! <3


Idag blir det nog en lugn dag.. När det är innemysardagsväder så önskar man att man hade två små som också ville ligga i soffan och bara mysa ;-) Karl sover dock som en liten gris ute på altanen så han lär nog inte sova nått mer idag, så det blir nog fullt med bus istället!

Livskvalité

En dag som denna kan inte bli bättre! Allt har varit så super.... Kanon god mat och supertrevligt sällskap! Bara kärlek och glädje till 110 %

Nu tittar jag och Jenny på The Box och makarna sitte ute på altan och ljuger ;-)

Bra avslut på en bra dag med andra ord :-D

Moas sång..

Blev så ledsen att våran kamera inte fungerade i kyrkan! Hade så gärna velat spela in när Moa sjöng "En sång till friheten" för Karls räkning.... Såååå otroligt vacker att tårarna trängde i mina ögon!

Du är så underbar Moa och sjunger som en gudinna! Tack och åter igen tack!


Underbara dag!!

Har haft en helt otrolig dag! Solen har strålat, dopet gick jättebra! Mycket god mat och supertrevligt sällskap!

Tack alla för att dagen blev så lyckad som den blev!

Karl fick så mycket fina presenter! Tre jättefina halsband, en jättefin tavla, en stor traktor med flak, Emil i Lönneberga besteick, En supertuff sparbössa som ser ut som en traktor, en brio tax (sån där jättefin retro-hund) en slipsnål, jättefina kläder och en urgullig fotoram!

Nu blir det soffhäng med Jenny och Jonna en sväng <3

♥ Karls dag idag ♥

Idag ska älskade lilla Karl äntligen döpas! 9 ½ månad, haha! ♥♥♥

Har donat och fejat hela morgonen och huset ser iaf okej ut.... Glasen står i diskmaskinen och hinner iaf bli klara tills alla kommer! ;-)

Måste komma ihåg och ställa in pajerna i ugnen innan vi åker!

När jag vaknade i morse vräkte regnet ner, men nu börjar det ljusna och solen skiner genom det ljusgråa skiktet, så jag hoppas den tittar fram helt snart ♥ Det är hur som varmt ute och att sitta på altanen blir perfekt oavsett sol eller inte!


Ha en underbar dag alla, får se när jag hinner blogga mer sen!








Summering...

Idag kom bästa Jenny med maken Jonas och hälsade på oss! Jäääättetrevligt är det!

Jenny och jag tog en tripp till Sala för att handla lite mat och fixa lite inför dopet! Liten tripp in på Systembolaget blev det också =)

Sen har Jenny och jag flängt än hit och än dit. Pajerna blev till slut klara och karlarna fick lite mat i magen.... De gnällde nästan värre än barnen ;-)

Nu är det soffan och snart är det sängen för imorgon blir det tidig dag.... Karl ska döpas och det måste vara tipp topp ;-)

Något är fel...?!

Vet inte om min rygg pajat helt eller vad det är som spökar i min kropp.

Jag känner mig yrslig, huvudvärk from hell och så trött! Är det struma proverna som iaf ligger fel, även fast min husläkare säger att jag borde må bra?! Eller är det från ryggen allt kommer??

Jag hoppas att det iaf blir bättre tills imorgon, inge kul och må så här och ha huset fullt av folk =S

Spikmatta!

Goa Jenny har gett mig rådet att lägga mig på spikmattan eftersom jag inte blir av med min huvudvärk. Började i måndags och jag skulle nästan tro att den bara blir värre och värre.

Tur att jag har fått tid till en naprapat nu på torsdag. Hon ska dessutom vara jättebra, så jag hoppas hon kan göra något åt både min foglossning och min nacke som spökar =S

Ner på mattan............


Regn tunga skyar....

Ibland undrar man hur mycket det kan regna.... Nu på morgonen har det vräkt ner i  två rejäla omgångar, så pass att man nästan trodde taket skulle rasa in! OM det här regnet gör så att det blir fint i morgon så får det gärna regna hela dagen idag ;-)

Har sovit som en gris i natt! Johan var och hämtade Moa, Sabine och Nattis i natt vid halv tre och jag varken hörde att han gick eller kom hem.................. tur att det syntes i köket att dom varit hemma annars hade jag nog börjat nojja mig nu om han missade dom ;-)

Idag är det massor att göra och i vanlig ordning så är lusten noll, men för att det ska bli ett dop i morgon så är det bara att sätta fart!

2 st kycklingpajer ska det göras, vi måste åka och handla, städa ur husvagnen för gästerna, fixa på altanen, dammsuga och skura golven, städa toaletterna och helst av allt vill jag att Johan ska sätta upp krokar på toan uppe, vi har ju bara bott här i 2 ½ år, haha

19.00

Karl sover och Jonna är hos farfar.... Såååå tyst och skönt att jag blev sååå trött! Skulle nog kunna somna direkt om jag la huvudet på kudden!

Mina underbara älskade barn ♥

Karl är så rolig och busig att man skrattar mest hela dagarna åt hans små upptåg.

Jonna är så enormt charmig just nu och det är otroligt vilken kärlek man kan känna för sina barn!

Matilda är hos Julia och lanar för brinnande livet, men i natt gick det tungt för dom ;-) Får se om lyckas i natt iaf :-D

Moa ska på fest hos en klasskamrat och jag misstycker rejält! Kan inte förstå varför man som tonåringar måste dricka alkohol??? Moa vet vad som gäller och överskrider man gränsen så får man hålla sig hemma.

Nu ska jag spela lite spel på facebook och sen blir det nog sängen ;-)

By the way gå med i min underbara grupp på facebook:  http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=125853817427237&ref=ts


Facebook :)

Idag har jag skapat mig en alldeles egen grupp "Vi som älskar Leif GW Persson" ♥

Jag gillar verkligen hans kommentarer i Efterlyst och hans enorma kunnande inom kriminologin! Nästan så jag skulle vilja plugga sånt själv =P

Förstår inte varför jag inte valde den banan när det är så intressant och då skulle nog till och med statistiken vara rolig att lära sig ;-)

Se hela bilden


Vanlig dag..

Inför varje helg och framför allt på söndagar då får jag mindre psykbryt på mig själv och tänker att NU på måndag ska mitt nya liv börja! Undra hur många nya liv jag har startat vid det här laget ;-)

Hur som så ska jag iaf börja om på måndag och jag ska banne mig försöka låta det bli sista gången jag nystartar =P och inte släppa efter så mycket som jag brukar!

Nu blir det iaf att vila lite. Huvudvärken jag haft i flera dagar ger sig inte och nu sprängs den i bitar snart!

Puss


Vintern tillbaka..

Det är så konstigt att ena dagen är det såååå härligt ute och man riktigt känner att våren är på gång och sommaren närmar sig, men så idag........ då känns det som att det är lååång till våren. När t o m den inglasade altanen känns kallt, då ÄR det kallt ute!

På lördag blir det dop och då behöver vi både sol och värme för att det ska bli så bra som möjligt med sitt platser och dylikt.... I värsta fall får vi ha ståbord, näääääää jag vägrar det!

Nu ska här städas och donas och imorgon får vi besök av bästa Jenny och Jonas ifrån Norrköping ♥ Jättekul att dom vill vara med på Karls stora dag ;-)

 

På återseende!


Sommarens cider

Oh vilken otroligt god cider jag blev bjude på av min svägerska!

Köpt på Systembolaget med päron, fläder och rabarbersmak! Gudomligt god och kommer nog bli en riktig sommarhit :-D

Den är bara för dom som fyllt 18 år så inget för er teenagers :-)

Lååånga dagar!

Både igår och idag har dagen känts så oerhört lång.... Inte för att jag har gjort så mycket idag.. eller närmare bestämt typ ingenting så kan ju vara därför den känns lång =P

Fick världens huvudvärk vid lunch så sen dess har jag vilat mig efter att ha pumpat i mig tabletter, men utan nååå resultat =S

Nu blir det en tripp till Valvet för att hämta ut ett paket och sen till Köplusten så Moa kan få köpa lite gott tills tjejkompisarna kommer ikväll <3


Mammas lilla konstnär



Jonna 2 ½ år ropar på mig och säger: mamma titta ja ha ritat mamma gris! Bilden är så otroligt likt ett grishuvud
att inte ens jag har kunnat rita nått liknande, haha!

I sängen händer det mesta ........

Varje kväll när jag lägger mig så skriver jag brev, bloggar, ringer och pratar ut i mina tankar!

Mycket bra saker kommer ur mig, men hur ofta kommer jag ihåg vad jag tänkt dagen efter??? Inte för att det gör något eftersom när jag väl rensat ur mig så känns det iaf bra, men ibland skulle man ju vilja komma ihåg dom där bra orden och dom där tankarna som var riktigt kloka ;-)

Just nu är det extra mycket runt mig och jag känner mig nästan sönderstressad! Mycket är ju mitt eget fel eftersom jag är en som grubblar mycket, tar åt mig av allt och alla och lider med allt och alla! Som alla mord som varit... då kan jag nästan gå sönder inom mig när jag bara ens tänker tanken på hur alla kring de som förlorat någon mår och jag vet att det inte är bra och därför är jag en person som sällan läser nyheterna... Är nog lite som en struts som gömmer huvudet i sanden för att orka leva mitt eget liv!

Jag brinner för mycket och kan ofta känna att jag skulle så gärna vilja göra mer, men idag har jag inte ens tid över att göra så banala saker som att sköta om mig själv som jag borde! Jag känner att det börjar kosta mer än det smakar, samtidigt vet jag inte vart jag ska börja för att hitta den där tiden som hjälper mig.

När jag känner att jag har tid för mig igen så ska jag, när mina barn blir stora, bli familjehemsförälder eller jobba ideellt inom BRIS =) ♥


Rosacea

Har jag haft sen jag var dryga 20 år och jag kan inte påstå att jag har accepterat det än, även fast det är som det är!

Det "tråkiga" i allt är att när jag är gravid är jag sååååå fin i hyn och det syns knappt spår av det, men så nu..... 9 månader efter att Karl föddes så är jag så "dålig" som man bara kan bli och jag avskyr det!

Medicinen som finns hjälper föga och eftersom man absolut inte får vistas i solen då så är det än mer uteslutet då jag älskar solen och behöver den för att orka.

Många läkare säger att man ska inte vistas i solen heller för det förvärrar problemen, men inte för mig. Kanske hänger det ihop med det psykiska?!?! När själen mår bra så mår även det "yttre" bra?!

Onsdag mitt i veckan!

I natt sov min älskade lilla prins till kl 7 och vilken skillnad det är! En glad fis som leker från första stund.... Skillnaden nu var att när han vaknade 04.40 och åt (för första gången på natten) så la jag mig i stora sängen i hans rum med honom och efter en liten stund så somnade han om! <3  Underbart härligt!

Nu ska vi göra oss klara för att åka till Kyrkis och leka och sen åker vi hem och leker lite utomhus för hoppningsvis om det fina vädret fortsätter!

Försöker göra mig iordning med mindre bra resultat =P

Underbara soffa!

Hur skönt är det inte att sätta sig i soffan efter en slitig dag!

Nästan så jag tror att jag skulle kunna somna och det har inte hänt sen jag väntade Moa och var i koma under graviditeten =P

Altanen blev så fin med nya duken och nya blommor och nu måste bara maken ta och göra det stora ----- flytta bort madrassen som hamnade där ute av alla ställen... Det roliga är att den åker tillbaka till samma ställe som den kom ifrån, haha... Vi börjar likna en viss farfar =P

Trots slit så har dagen varit underbar för jag älskar verkligen att städa och allra helst när man kan göra det utan nån som avbryter en hela tiden!





Skulle kunna ha varit jag, men så där ser jag bara ut när jag får oväntat besök, haha


Så sluuuut!

Äntligen en stunds vila och jag har inte ens börjat med kvällsmaten än! Pjuuu

Jag har iaf:

❁ Tvättat fönstren inne

❁ Tvättat altanfönstren

❁ Rensat ogräs

❁ Städat på altanen

❁ Plockat och sorterat papper eller kastat typ mest

❁ Dammat

❁ Hängt två maskiner tvätt

❁ Vikt massor av tvätt

❁ Plockat ur diskmaskinen

❁ Hämtat ut paket

Tja det var väl allt...

Nu återstår bara att bada de små, laga nått ätbart och natta dom och SEN ska jag tametusan sätta mig i soffan och vila!

Uterum / inglasad altan..

Idag ska jag också städa och göra "fint" på inglasade altanen och när jag är klar lovar jag att lägga ut ett foto och sen får ni gärna komma med förslag eller kommentarer på vad vi kan göra mer eller göra om...

Idag ska maken ringa till Bahaus och höra sig för vad en sån där filtmatta kostar som jag vill ha på golvet där ute...

Kanske opratiskt, men såååå snyggt ;-) Ska ha en bit genomskinlig plastmatta mellan ytterdörren och altandörren så det blir mindre skitigt där iaf!

Har ju köpt lite saker för att förgylla där ute, så får se hur mkt som hinns med idag bara! ♥

☀☀☀☀☀☀☀

Helt underbart att vakna när ☀ skiner!  Morgonen vaknade så klart 05.50 .... Lillprins har tydligen ingen annan inbyggd klocka.. Igår var han nog bara jättesnäll mot mamma som varit vaken under natten ;-)

Nja helt ärligt så trodde jag att det berodde på att han sov så lite under söndagen, men eftersom han sov minst lika lite om inte mindre igår och ändå inte sov bättre så gick det inte ihop =P

Idag ska här tvättas fönster =) Skaaaaapligt skitiga är dom =P

Louis Vuitton

Men jösses vilken underbar väska Maria Montazami har................ i jeanstyg och med chockrosa axelband... Skulle dö för den väskan!

Lakanskräck...

Jag har verkligen lakanskräck... Vill inte gå och lägga mig och jag drar ut på det varje kväll.

När morgonen kommer så tänker jag alltid .... IKVÄLL blir det tidigt i säng.. Senast 21 ska jag lägga mig, men så kommer kvällen och jag bara älskar lugnet, tystnaden och känslan av att göra precis vad jag vill utan att någon ropar.... "jag har kissat", mamma kom eller för den delen en liten prins som kallar på sin mammas uppmärksamhet!
Men det är ljuvligt också ;-) Fast när Johan jobbar såna här lååååånga dagar och jag är själv från 6 på morgonen till 20 på kvällen så uppskattar man nog än mer egen tid!

Snart blir det sängen.... men först Hollywoodfruarna! Maria Montazaaaaaami <3<3<3


Du tonåring...............

hur mycket hjälper du till hemma utan att få en endaste krona för det eller något annat i gengäld....?

Eller du förälder hur mkt "kräver" du av dina barn utan att ge dom något (förutom sånt självklara som mat, husrum etc ;-)..)

Jag tror att jag har satt mig själv i en rävsax och skämt bort mina tonåringar! Det är inte många gånger jag har fått hjälp här hemma, utan att i gengäld lova dom något, sak, pengar, kläder eller godis ELLER behövt bråka om det.

Önskar att man någon gång när man ber om något kan få ett JA och ett leende på läpparna tillbaka! ♥


KAOS

Så är mitt liv just och jag hatar det!

Hur ska man kunna räcka till för allt och alla! Känner mig ensammast i världen just nu och så mycket jag MÅSTE göra men med två små som gallskriker så fort jag rör på mig så får jag inget gjort och stressen ökar och humöret sjunker och jag blir så frustrerad!

Jag vet att jag har varit ensamstående och att jag fixade allt då.... mest för att man inte hade något val, men skillnaden var att Moa och Matilda då var större och det är en enorm skillnad på en 3 och 6-åring mot en 9 månaders och en 2 ½ åring... 
Jo då... jag vet att jag har valt det här själv och så klart älskar jag mina barn mest över allt och vill inte tänka mig ett liv utan dom, men jag räcker inte till....

Dop på lördag och jag har sååååååååå mycket jag måste och borde göra och när ska jag fixa det??? Snälla svärmor kommer imorgon så jag iaf (om vädret tillåter) får tvätta fönstren och för hoppningsvis så hinner vi få altanen fin...


Städa, städa, städa och städa igen!

Det är nog alla mammors lott här i livet!

Idag har jag ägnat stor del åt att försöka få iordning i köket efter bullbak, soppatorsk, kladdkakebak och så klart både middag och frukost... Haha, näää så klart är inte allt kvar sen dess, men rester finns både här och där!

Har börjat förstå varför vissa kök har två diskmaskiner. Vi skulle verkligen behöva det! Det är alltid disk på bänken för att det är fullt i maskinen, den går eller ska plockas ur, grr!

Karl gillar inte mammas diskande och nu har jag torkat bänken med honom på höften och jag känner mig som om jag är överkörd av en ångvält. Gud så sliten man blir!

1 timme till lillskrot ska hämtas, då kan jag nog få lite mer gjort! Karl älskar att jaga Jonna =P

Buuuurrr!

Det är snart mitten på maj och det är sååååååå kallt ute att det riktigt isar i kroppen!

Jag hade sett fram emot en varm vår med massa uteliv! Nu får man ju klä sig som i vintras om man ska härda ute och på det så dimper det ner lite regn... Så där lagomt mycket att man blir fuktig..

På lördag har vi dop här och det vore ju underbart om solen kunde skina då så det blir varmt på inglasade altanen... Jag ska börja leta efter en filt-matta att ha på golvet där... tror det skulle bli hur mysigt som helst ;-)

Nu sover lillprinsen och jag har en massa jag borde göra, men nu ska jag först vila... Tycker jag är värd det efter min natt ;-)

Underbara barn eller inte ;-)

Natten var hemsk........ Jonna vaknade vid strax efter ett och ville inte sova! Hon grät, vände, vred sig och efter ett tag så började hon klaga på magvärk! Vet inte om det var för att jag frågade om hon hade ont i magen eller om det var för bullbakningen på dagen!

Hur som så låg hon vaken i 2 timmar drygt och sen vaknade Karl och Jonna ville inte ligga kvar i våran säng så hon fick bäras över till sig!

Stackars Johan fick en hemsk natt och sen klev han upp kl 04.20...

Karl tog sovmorgon till 06.16, vilket är sensation för att vara honom och jag la mig med honom i stora sängen i hans rum och då fick jag honom att somna om efter en flaska välling. UNDERBART!!!!!

Så han sov till kl 07.30, vilket aldrig hänt tidigare, om han inte varit sjuk eller så!

Jonna sover ff, så henne måste jag upp och väcka nu!

Med andra ord.... trots en jobbig natt så har jag underbara barn ;-)


Otroliga söndag!

Idag har vi haft full rulle från morgon till kväll!

Vi har bakat 111 st bullar, kokat soppa... inte på en spik, men väl på potatis och purjolök! Sen har vi varit in en sväng till Västerås och Busborgen med Marie och hennes family! Otroligt trevliga människor och ser fram emot att de kommer hit och hälsar på snart!

Karl sprang non stop med en Bobby Car och det var inte många minutrar han satt still under våra 2 timmar vi höll igång! ♥

Jonna älskade att åka rutschkana och snäll som man är så skulle givetvis jag också åka med och hej kom och hjälp mig vilket åk det blev. Jag studsade och damp rakt ner i mattan och min svanskota fick sig en smäll, haha. Marie skrattade iaf massor och det såg jätteroligt ut, haha!

På vägen hem så trodde jag att Karl och Jonna skulle slockna direkt, men inte då... Helt otroligt, men sååå skönt!


Viktfixering...

Jag mår verkligen jättedåligt av all vikthysteri..... eller kanske ska jag säga över hur man ska se ut enligt alla tidningar....

Jag gör inget annat än tänker på vad jag äter, hur mkt jag äter, och när vågen då inte visar vad jag önskar eller till och med ökar så får jag verkligen panik. Alla runt mig är så duktiga, alla runt mig går ner....

Snart är jag den enda kvar!

Jag försöker att inte tänka i dessa banor, men det är svårt när man dagligen påminns om det!




Nu får det f-n vara nog!!!!!!!!!!!!!

Nu måste väl ändå något göras åt vårt samhälle!

Den här veckan har en mamma och pappa mist sin 16-åriga dotter!

Två barn ser sin mamma blir mördad inför deras egna ögon av deras egen pappa

En mamma förlorar sina två barn i samband med att deras pappa skjuter ihjäl dom och tar sen sitt eget liv!

Det skär i mig så fruktansvärt och jag blir alldeles ifrån mig av smärta för dessa människors öde! I samtliga fall så är det "barn" med i bilden!


* GäSp *

Karl följde sin vanliga klocka idag så 05.50 vaknade jag av ett litet piiiiiiip och sen har han varit dötrött sen dess!

Undra vad som får honom att vakna när han ändå inte är utvilad?!

Han vakna dessutom med begynnande ögoninflammation... När ska han bli helt frisk nån gång... Är det normalt att vara dygnförkyld i 3  ½ vecka?! Jonna som började snora samtidigt är frisk sen en dryg vecka tillbaka...

Sitter och tittar på filmen Adam & Eva på TV 4 film, haha.... Har sett den många gånger förut, men helt klart värd att ses igen =P

Karl springer emd lära gå vagnen fram och tillbaka.... När det tar stopp så går han bara på felsida om "vagnen" och tillbaka och sen vänder han och han bara tjuter av glädje ♥
'

Uppdatering..

Idag har varit en dålig dag gällande bloggning!

Dels så var vi till Norberg och sen har jag städat och efter det gjort kyckling paj som enligt mig blev misslyckad men god! Något blev galet med pajskalet och formen med löstagbarkant läckte, ett enda stort SUCK blev det och lite svordomar!

Imorgon blir det en rätt lugn dag, på eftermiddagen så ska vi iaf in till Västerås och busborgen för att leka med Marie´s familj =))

Shoppade förresten idag en jättefin hushållsrulleshållare och servetthållare på Klockargården i Norberg... Liten men mysig butik och mycket smått och gott har dom!

Nu blir det sängen strax... Imorgon är det min tur att gå upp och 05.50 är nog det längsta jag får sova.... Johan fick göra morgon redan 05.30 imorse, så jag hoppas jag iaf får 20 min sovmorgon! =P


Lillebror..


Han börjar bli snabb som en vessla! :-D

Grinden till övervåningen måste vara stängd... På två röda är han på väg upp för trappen och idag hittade jag honom 5 trappsteg upp, huuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Jobbigt bara när man vant sig av med att ha grinden stängd så alla glömmer den, men guud om han hade ramlat ner *ryser*!

Han är så underbar våran lillebror ♥

 


Fikatajm!

Fick sovmorgon i morse och den var välbehövlig... Moa var på fest hos en klasskamrat igår och som den hönsmamma man är så kunde jag så klart inte sova ordentligt förrän hon kom hem... Det var tänkt att hon skulle cykla 5 km över skogen själv, huuu, men hon fick skjuts hem istället och det gjorde mig enormt glad! När hon väl kom hem så sov jag sååå skönt bortsett från makens snarkningar..

Hur kan någon ha skapat människan så att man ska kunna snarka när man sover... Det måste väl ändå ha varit meningen från början att människan ska bo ihop med andra och då göra att INGEN annan i närheten sover är ju inte schysst..... Han åkte iaf på nån känga i natt, men inte hjälpte det heller =S *gäsp*


Nu ska vi åka Norberg och Elsa Anderssons och ta en fika med lilla familjen Wassberg


200 %

Igår ökade besöken i min blogg med 200 % och idag är den tillbaka till "vanliga" antalet igen...... Förstår inte riktigt hur folk hittar hit, allra helst när jag bara ger ut adressen till utvalda personer ;-)

Roligt iaf med ett rejält rekord, hi!

Nu blir det strax sängen här...... Mer än täppt i näsan och kan man bara bli täppt i näsan när man är allergisk eller måste det rinna också?!?!?

Läste på Expressens sida om att det är på gång ett snabbvaccin som gör att man tål katter igen och jag lovar er att jag ska ta det oavsett vad det kostar. Jag äääääääääääääälskar katter och ingen skulle bli gladare än jag om vi kunde ha en katt eller fler sen ;-) Tjohohohohohooooo



Sån skulle jag kunna tänka mig

Kvällens middag ♥

Nu har jag förberett kvällens middag, det blir hemmagjorda hamburgare med världens goaste recept och egen hamburgerdressing ♥


Dagen har varit riktigt skön. Karl sov jättelänge och Jonna med för den delen så jag hann både äta lite lunch, kolla på 3 avsnitt av Andra Avenyn och dessutom surfa ;-)

Snart kommer gästerna så det är bäst att börja förbereda allt!


Andra Avenyn

Har suttit och plöjt igenom några avsnitt med Andra Avenyn och det är en såååååå underbar serie så det finns inte och nu är den slut =(

Hur kan man lägga ner en sån kanonserie bara så där..... Så typiskt Sverige =/ I USA låter de bra serier hålla på i evigheter, men här ska de läggas ner när dom är på topp!

Hela gänget


...men det blåser otroligt kallt ute!

Nu har svärmor åkt hem och tusen tack för all hjälp!

Jag har hunnit vika all tvätt, vilket var ett berg och plockat undan leksaker i vardagsrummet (evighetsgöra) och sen dammsuga! Så småååå saker som ändå får mig att må så himlans bra =P

Nu ska jag bara vänta in att de små blir trötta så att jag kan få lite vilopaus och hämta andan innan det är dags för att fortsätta och städa badrummen =/


❁ Fredag ❁

Underbart härligt med fredag, men så tråkigt att helgen blir så kort eftersom Johan måste jobba idag!

Snart kommer iaf svärmor hit och jag hoppas hon kan roa de små, eller iaf Jonna som är vaken, så jag kan hinna städa och göra fint till helgen. Försökte igår, men det är verkligen lögn i helvete att städa med två små... När jag plockar undan så tycker Karl det är såååå intressant att han är där på två röda och river och håller jag på i köket vid bänken så skriker han och drar mig i byxbenen...

Ja ni som har små vet nog alldeles säkert vad jag pratar om!

Jag har lite drömmar om våran inglasade altan.... Jag skulle vilja lägga en typ av filtmatta / heltäckningsmatta på golvet där ute och göra det till mer ett uterum än altan... Det känns så himla altanigt när man har trall på golvet och njaaa jag gillart inte speciellt!

Dags att sätta fart!

moln




God morgon världen!

I natt har barnen sovit bra! Jonna sover fortfarande, helt underbart ♥ Karl vaknade först 04.35 och fick honom sen att somna om till 05.50 vilket verkar vara hans nya "god morgon tid" =)

 

Måste berätta nått sjukt.... Jag vaknade till och tyckte det var så ljust ute och såg att maken låg kvar bredvid mig.... tittade på klockan och min var 04.20 och jag har för mig att Johan brukar gå upp den tiden så jag ruskade på honom och frågade när brukar du gå upp.... Han titta på klockan och sa NU.... Då hade han glömt att ställa klockan =O Han är ju normalt ledig på fredagar, men inte nu när de har så körigt... Så han kan tacka mig att kom i tid till jobbet :-D

 

Nu måste jag läsa lite mer om Beatrice..... fy vad uppslukad jag blir av såna här sorgliga saker. Hoppas verkligen att obduktionen går fort och att det blir ett avslut på denna hemska händelse!

 


=/

Internet finns av både ondo och godo tror jag....

Kan man sin sak så hittar man massor av information och nu vet jag namnet på han som häktats för mordet på Beatrice..... sett en bild på honom, fått information om hans föräldrar och information om hur brottet gick till..... Med tanke på all information som finns så hoppas jag verkligen att allt jag läst är sant för annars tycker jag oerhört synd om den killen som målats ut som mördaren!


En av fyra sover...

Äntligen sover Karl, pjuu! Han är inte så lättlagd längre... Eftersom Jonna inte heller är det så börjar jag faktiskt tro att det är ljuset som gör dom pigga, så väl om mornarna som om kvällarna =/

Har äntligen satt mig i soffan.... att röja i ett kök är verkligen ett evighetsgöra.... Undra hur många kilo brödsmulor man tar bort ifrån kökbordet om året....... Mina stora tjejer är sååå slarviga med att göra rent på sin plats efter sig, bastning! ;-)

Idag har han varit lite wild and crazy... Han står mot TV-bänken och jag sitter ca 1 ½ meter därifrån och helt plötsligt så släpper han och vrider sig om och ska gå, haha.... Om han inte har världens balans när han ska gå rakt fram så har det än mindre när han måste vrida sig samtidigt =P

Det märks iaf att han börjar bli tuffare! Ser fram emot när han tar sina första 10 stapplande steg ♥


Va rädd om varandra



Mordet på 16-åriga Bea

Sitter och läser det som står i tidningarna om mordet på 16-åriga Bea och jag blir så ledsen att det skär i hela kroppen på mig... Såååååå tragiskt och man undrar vart vårt samhälle är på väg.

Vågar man låta tjejerna vara ute mer..... och samtidigt så kände gärningsmannen och offret varandra och det gör det hela än värre tycker jag för då kan man ju aldrig slappna av =(

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7084465.ab

Trötta..

Lilla familjen Wassberg är trötta nu :-D

Vi har haft Anna-Karin och lilla Julia på besök idag och dörren han knappt stängas förrän Jonna slocknade i soffan =P

Nu ska ni få se lite bilder ifrån dagen ♥

 



Jonna puttade på lillebror som för första gången gunga =)



Julia hoppa studsmatta för brinnande livet och med en enorm glädje ♥

 


 

Riktigt mysigt att gunga ♥


=´(

Hur kan man ha ihjäl en annan människa!

Läser om 16-åriga Beatrice Fredrixon som blev mördad i Västerås kvällen den 4 maj och det skär i mig så fruktansvärt att jag får kämpa att hålla tårarna tillbaka!

Världen är så grym!






Crazy day...

Nej det blir det nog inte =P Jag hoppas det blir en kanon dag!

Anna-Karin och underbara lilla Julia kommer och hälsar på oss idag ♥ Det är nått magiskt över henne för bara man ser henne så blir man så glad, spelar ingen roll om det är en bild eller i verkligenheten :-D

 

I övrigt så blir det ännu en låååååååååååååång dag! Maken jobbar till 18.00 i Stockholm, så han lär ju inte vara hemma förrän tidigast 19.30 och ska han in i Enköping och köpa välling till de små så är han inte hemma förrän 20.00 =( I normala fall har han varit ledig fredagar, iom han långa dagar, men inte imorgon heller =S Så det blir en kort helg mot vad det brukar, men däremot så blir det desto längre nästa helg.

 

Vädret är lika underbart idag och vad lycklig man blir =)

 


Hur är det möjligt...

Jag förstår inte vad det är som gör att Jonna inte somnar om kvällarna.................

Nu har hon legat uppe i sin säng i 45 MINUTER utan ett endaste litet knyst och helt plötsligt så hörs en klarvaken stämma PAAAAAAAAAAAAAPPA PPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPPPA och Johan rusar upp och fröken vill ner =S

Dom har dragit ner sovtiden på dagis så från att ha sovit i 2 timmar, minst så sover hon 1 timme juh.......

Sliter mitt hår snart =P

Snart blir det sängen även för mig... men först Efterlyst så klart ♥

 


Tack...

... mina älskade stora barn för att ni hjälpt mig idag så att jag till slut kunde torka golven ♥

Ni är det bästa som finns!

 


16-årig tjej mördad i Västerås =(

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.822829-flicka-mordad-16-aring-anhallen

Fyyyy sånt här gör ont i mig i vanliga fall, men nu känns det än värre för att det här så nära oss och dessutom en tjej som är jämngammal med min Moa =(

Stackars anhöriga.... orkar knappt känna in för att det är så fruktansvärt!


Barn är livet..

Den bästa stunden på dagen är nog när mina stora tjejer kommer hem från skolan och hela min älskade familj är samlad, förutom maken förstås som måste jobba...

Det är få stunder vi är alla tillsammans, men dom är iaf bäst ♥

 

Nu ska jag försöka ta hjälp av dom så att jag kan röja upp bland tvätten... Nog för att vi är 6 personer i familjen, men jisses vad tvätt vi har... Får lite damp emellanåt när Moa och Matilda kommer med deras stora högar bara.... Det är ju inte så att man lägger tröjan i tvätten när den är smutsig utan först måste den ligga och gotta till sig på sovrumsgolvet i några dagar............. i värsta fall veckor innan den dimper ner där *grrr* så när man ÄNTLIGEN tror att man är i kapp så är det bara att inse att man får börja om från början =O..................

 

Just nu är en sån tid...... båda har bäddat rent i sängarna, men tror ni att dom förra sängkläderna låg i tvätten som de hade innan de bytte sist, *sliter mitt hår* näää då, så istället för två uppsättningar så är det 4 som ska tvättas i ett bräde. När jag var hem till en kompis och såg hennes dotters rum så kändes det iaf rätt bra..... det rummet var inte heller ämnat för en mamma/pappa att komma in i ;-)



Skulle kunna vara mina tjejers rum, men jag har snott bild ifrån någon =P


Lunchtajm...

Nyss hemkomna från Kyrkis! Vi var bara tre st men minst lika roligt ändå =P

Kul att få träffa andra vuxna (och barn)  ;-) Det känns som att man saknar vuxenlivet emellanåt, eller att bara prata vuxet :-D

Hämtade ut två stycken paket idag och det är väl den största lyckan när man bor på landet och har långt till affärerna, hi.

Ett par underbart snygga Vagabond skor blev det till mig och en parfym Christina Aguilera mmm... Får göra mig snygg för maken och ha på mig skorna och parfymen ;-)

Jag måste göra reklam för sighten www.eleven.se Jag avgudar att handla därifrån.... Inte bara för att det är bra priser och bra sortiment, utan för att när man beställer får man alltid med en massa prover på olika saker och det är lika spännande varje gång! Det är lite som julafton att öppna paket ifrån dom ♥

http://www.vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2913-301&color=&isoCode=SE 

Kunde inte länka nån fin bild på skorna, men där är dom iaf ♥


Sorg....

Så tråkigt när man känner att man växer ifrån personer och att det inte längre finns något som håller ihop en "vänskap"... Men det är väl så livet är, allt går upp och ner!


Sol underbara sol!

Jag är såååå glad att vädret är så härligt, det är det som ger mig det lilla extra att känna glädje och ork!

Våra nätter är inte roliga längre och vart tog Karls "sova hela natten" vägen???? Visserligen sov han ända till 02.36 i natt, men förut var det bara napp eller äta lite och sen sova vidare, men siiii nu ska tydligen mamma också sova bredvid = sova uuuurdåligt =(

Karls hosta om mornarna är ff lika dryg och väcker honom och när den mannen ser att det är liiite ljust så sätter han sig upp snabbare än blixten och sen är det full gång *gäsp* Visserligen sovmorgon till 05.50 idag, så man ska ju vara glad ändå ;-)

Nu blir det lite mer morgonmys ♥

Sleep tight!

Snart blir det kväller för familjen Wassberg... eller natt kanske man ska säga! ;-)

Johan kom hem strax efter 20.00 och huuu för långa ensamma dagar, men vad gör man inte för att få mat på bordet!

Jonna är däremot helt omöjligt att få att somna och än värre när pappa kommer hem. Efter en massa skrik så somnade hon iaf 21.00... Vet inte vad man ska göra för att få henne komma i säng tidigare. Hon sover visserligen en timmes vila på dagis, men utan den så somnar hon ju i soffan på eftermiddagarna och då blir det nästan än värre... Nån gång så rättar det ju säkert till sig =S

Sov så gott


Sköna ord..

Jonna är ju blöjfri om dagarna, men använder fortfarande nattblöja.

Jag har lagt fram allt i soffan inför nattningen och rätt som det är så säger Jonna. Sätt på mig blöjan, annars kissar jag i soffan... När jag sen säger att nej du får kissa på pottan så ropar hon skynda... Haha...

När hon sen kissat på pottan så säger hon, jag vill inte ha blöja nu heller, haha... Var hon bara så lat att hon inte orkade gå till pottan eller??? <3

Långa dagar..

Nu är jag äntligen hemkommen =P

Det blev en mysig, men lite smått kaotisk dag på Hälla med underbara Karin ;-)

Karl är väldigt närgången på Svante och ska typ pussas hela tiden, vilket absolut inte uppskattas av Svante som reagerar med att försöka krypa ur vagnen och bli jätteledsen =P

Sen blir ju Karl alltid så där akut tokhungrig så han började gallskrika och ha sig, men vi kom hem med lite kläder till de små iaf ;-)

Karl fick en fin kortärmad skjorta och jeans och Jonna en cardigan... Johan fick en skjorta till dopet också så familjen ska matcha ♥

Sen blev det att tillbringa em hos Karin och barnen lekte helt underbart och Jonna var så "lugn" mot vad hon brukar vara och Stella har börjat morska på sig =P

Nu blir det tvätthängning och matlagning för hela slanten, pjuuuu!

Västerås..

Idag är det minst lika underbart väder ute som igår.... Om inte ännu bättre! Ser varmare ut och på min termometer som man absolut inte kan lita på egentligen var det iaf ngra plusgrader mer idag mot igår ;-)

Termometern är på våran inglasade altan, haha, men det hintar iaf lite om hur varmt / kallt det är =P

Nu blir det dagis strax och ingen promenad dit. Hinner inte om jag ska dels hinna ta nya strumaprover idag (mår riktigt päck) och sen så ska Karin och jag med våra små prinsar ta en lunch på stan. Hon har dagistid till 14.00 och jag till 15.00 så vi måste passa in så hon hinner hem ♥

 

Jag blir galen på våra nätter snart, eller mina ska jag väl säga så länge det är "vardagar"... Jonna vaknar om nätterna och GALLSKRIKER, inte så att hon är rädd eller så utan MAAAAAMMMA eller PAAAAAPPPAAAA och hon skulle hon helt klart kunna väcka grannen om man inte rusade in till henne i 700. Oftast så vill hon säga att hon ska ha välling, men eftersom hon inte får det så brukar hon lägga sig och somna om, men igår skulle hon prompt sova mellan mig och Johan! Fröken snurr somnade väl om till slut och jag låg och vred mig... Kanske 40 min senare så vaknar en annan och gallskriker. Han var mamma törstig för han ville inte ha välling och han vill absolut inte somna om i hans säng, gaaaah.

 

TUR att vi har en extra säng inne i hans rum så där fick jag lägga mig och sova och om Jonna snurrar om nätterna så ska man inte prata om Karl. Vaknade av två små iskalla fötter mot min hals... Underbart med fötter, men absolut inte när de är iskalla =P

Nu är det dags att hjälpa Jonna... Trosorna bak och fram och byxorna ser ut att hamna lite galet dom med tror jag =P


Maria Montazami once again...

Jag bara älskar denna kvinnas kommentarer och givetvis hennes personlighet!

Jag blir så himlans glad och full i skratt när jag ser henne och jag kommer verkligen sörja när det är slut på 3:an =S

Tur hon har sin blogg så man kan få mätta sig lite iaf ♦

Bonde söker fru...

Jag älskar det programmet och ser så fram emot hösten när de och Ensam mamma söker börjar, mmm =P

Det är det enda som finns att se fram emot när hösten börjar närma sig och det är sååå mysigt ♥

Lite gott att äta och tända ljus och sen bra program på TV..


Idag på em ringde Zandra och frågade om vi var hemma på em, vilket vi var =))

Jätteroligt att dom kom och så kul att få se lilla Matilda som är långa damen och sååå söt ♥

Sen har jag lagat spagetti och köttfärssås och jag håller mig ff till matlista, även om den inte är skrivet i sten ;-)

 

Skrev jag förresten att jag köpte ett doftljus och en jättehärlig tvål på Klockargården?? Förförelse hette doftljuset och det ska nu få stå uppe i badrummet och vem vet om jag lyckas förföra maken att ta en bad med mig nån kväll ;-)

 

Nu ska här tvättas barn, nattas och hängas tvätt och sen ska jag göra kväller....en väl förtjänst sådan! ☆


Milstolpar :)

Idag har Karl gått 2 steg, tjohooo.. tre gånger har han lyckats med det och vore det inte för hans iver så hade han nog gått fler...

Det märks att bara från igår tills idag så har det hänt massor ♥

 


www.klockargardens.se

Idag var jag och svägerskan en sväng till Norberg. Målet var Klockargården, en liten butik som säljer egengjorda tvålar, doftljus och lite badsaker BLAND ANNAT.... det är nog en liten bråkdel egentligen, men det är vad namnet är känt för iaf =P

De har även väggord, mycket olika ljuslyktor etc, men det vi åkte dit för var att de säljer tavlor som är så otroligt vackra och ofta med budskap, ordspråk etc... Konstnären är ifrån ett ställe utanför Uppsala mot Heby ♥

 

Jag blev även bjuden på lunch av svägerskan på Elsas, det var jättegott, en mumsig pajbit var tog vi =)


Klapp på axeln!

Nu har jag verkligen varit duktig om jag får säga det själv!

Kl är nästan 10.00 och jag har redan gått 10 000 steg! Det blev promenad till dagis och vad underbart det känns nu när jag är hemma!

Det tråkiga i det hela att jag började få migrän när jag nästan var framme på dagis... Synbortfall började det och turligt nog så hade en av dagisfrökarna tablett så jag kunde få.... Nu moler huvudet, men det gör inget för jag är så glad att jag gjort det..... gått alltså =P


Sunny day!

Tur solen skiner en dag som denna....

Natten var småjobbig och Jonna som vaknade strax för 4 hade jättesvårt att somna om.... När Johans klocka ringde vid 4.20 ville hon gå upp, men turligt nog så lyssnade hon på mig och låg kvar...... Strax före 5 vaknar Karl..... och Jonna ligger och tittar på mig. Säger till henne att jag bara ska ge Karl välling så ligg kvar (pust).

Sen när Karl somnat om så går jag tillbaka till Jonna och då är kl 5.15 och jag har ff inte somnat om sen Jonna kom in till oss *gäsp*... Somnar iaf om till slut och 05.57 vaknar Karl och gör morgon...

GOD MORGON VÄRLDEN =P


Ny dag...

Imorgon är en ny dag och jag lovar mig själv att sluta misshandla mig själv som jag gör / gjort dagligen!

Jag ska göra det som jag mår bra av själsligt och kroppsligt ♥

Så nu ser jag fram emot att ☀ skiner imorgon och att vårkänslorna får sprudla i kroppan över allt liv i trädgården och att ❁ börjar ploppa upp i mina rabatter!


Mammas lilla prins!



Tur Karl gillar att fotas.... iaf än så länge ;-)

Grilltajm...

Idag blev det grillat till kvällsmat och det var sååå gott, men nu är jag mätt så jag håller på och spyr istället... Inte bra och med tanke på hur jag mått senaste dagarna så gör det det hela än värre...

Måste verkligen pallra mig iväg på tisdag och ta prover innan jag går i taket!

Bloggen är inge rolig och läsa för jag har noll ork, noll lust och jag mår apa!

Jonna är ute med farmor just nu och planterar liljekonvaljer och penséer som jag köpte häromdagen (inte liljekonvaljerna dock ;-)..)

Tur jag har världens bästa svärmor! ♥

Nyfrissade..

Så underbart att fått bli av med lite hår och fint blev det också ;-)

Tror Moa och Matilda också blev nöjda.... nu vill vi nog alla tre göra något med färg i håret, men det får vänta... Moas hår är skört och Matilda måste dona en massa för att komma dit hon vill = massor av pengar och jag ska leta rätt på en toning för 100 kr så är jag klar =P

Nu ska vi grilla och jag är hungrig så jag mår illa =S

Solen skiner och det är så himlans härligt!


Break..

Strax lunch och sen drar jag och stora tjejerna till frissan och klipper oss! Lovely! ♥

 

Skönt att få göra något utan de små och ensam med de stora! Sånt behövs och görs alldeles för sällan!

Ha det bäst så länge..


❀ Livet ❀

Tack för era kommentarer.....

Livet är väl som en berg och dalbana, vissa dagar mer ner än andra...

Dagen började här iaf vid 5.30 och jag var mer än lovligt trött. Sovit som en kratta och sen haft hemskans ont i magen =S Så pass att jag ett tag funderade på att smyga ner och ta värktabletter, men jag orkade inte så till slut somnade jag om.

Vädret är strålande, men det blåser så jag antar att det inte är så varmt som det ser ut!

På dagens agenda står det klippning för mig, Moa och Matilda. Ska bli underbart och att sen få chans att klippa sig hos bästaste frissan gör det inte mindre underbart ;-)


Stängt...

Stänger bloggen för idag!

Känner mig jätteledsen och deppig och orkar inte blogga mer idag ♥


♥ Kärlek ♥

Laddad för sängen ♥



Trött tjej som snott lillebrors napp ;-) ♥

 



Karl provar nya mössan och passar på att busa ♥


:)

Nu har vi varit och firat våran pappa och morfar på 60-års dagen! Eller han fyllde igår, men vi firade idag!

Han själv önskar nog att han inte fyllde alls så det blev ett lugnt firande med barn och barnbarn med respektive! ♥

 

Känner mig rätt nöjd med dagen.... ;)


Pengar..

Jag vet att många säger att livet med en massa pengar inte betyder mera lycka, men tänk ändå vad skönt att kunna köpa det som andan faller en in.

Man (JAG) kan väl ändå tycka att när man närmar sig 40 så borde man väl kunna få ha ett hem som man verkligen vill ha det.... Med möbler och sånt och känna att man trivs..

Hade inte sagt något om jag var under 30 och då inte bott i eget boende så länge.

Därför suktar jag ff efter att få ett hem som jag vill, med de möbler jag önskar och inte bara hitta budget varianter hela tiden och "pussla" ihop saker =/

Nu vet jag att många säker tänker att det är en tjusning att även längta efter saker att kanske spara ihop till det där, men det gör man ju redan ;-) eller iaf vi =P


Härliga dag!

Ännu en familjedag... UNDERBART =)

Nu ska vi in till Västerås med lilla familjen, Danne, Erika och farfar ska också med och första anhalt blir IKEA =)

Sen ska vi in en sväng till Anna och Stefan och titta på deras hus. De vill göra om lite och Johan ska se om han kan hjälpa dom ♥

När vi kommer hem ska jag försöka baka en blåbärspaj som vi kan ta med till pappa i eftermiddag!

Bloggar så snart jag hinner ;-)


RSS 2.0